Praha_logoNaše organizace dlouhodobě realizuje projekt Půjčovna kompenzačních pomůcek pro osoby se zdravotním postižením a seniory, který je realizován s finanční podporou hlavního města Prahy. Předmětem projektu je provozování půjčovny kompenzačních pomůcek pro osoby s omezenou možností pohybu. Půjčovna umožňuje klientům během celého roku zapůjčit si potřebnou pomůcku.

Smyslem půjčovny je doplnit stávající systém zdravotních a sociálních služeb, které osobám se zdravotním znevýhodněním pomáhají především v oblasti akutní nebo dlouhodobé péče, ale opomíjejí situace, kdy člověk nemá dočasně pomůcku k dispozici, jako např. v případě poruchy nebo při dočasném zdravotním znevýhodnění (např. po úrazu). V půjčovně je nyní k dispozici kolem 130 pomůcek různých druhů: mechanické vozíky, chodítka, elektrické vozíky, elektrický skútr, polohovací postele, antidekubitní matrace a polštáře, schodolezy, klozetová křesla, nájezdové rampy, opěrné a francouzské hole a přístroje MOTOmed.

Když lidem chybí potřebné pomůcky, dochází u nich k omezení soběstačnosti, zvýšení sociální izolace, také se zvyšují zdravotní rizika. Půjčovna v těchto situacích umožňuje zapůjčení pomůcky ihned, na potřebnou dobu a levněji, než by bylo pořízení vlastní pomůcky.

Cílem projektu je podpořit soběstačnost lidí s pohybovým omezením, zkvalitnit jejich život a působit jako prevence vzniku zdravotních rizik.

Služby půjčovny jsou poskytovány v centru STP v ČR z. s., na adrese Karlínské náměstí 59/12, Praha 8 – Karlín. Jedná se o prostory, které jsou bezbariérové a nacházejí se v 1. patře budovy (zvýšené přízemí). Půjčovna je otevřena v pracovních dnech: Po 8:30 – 12:30 hod., Út 12:30 – 16:30 hod., St: 8:30 – 12:30 hod., Čt: 12:30 – 16:30 hod., Pá 8:30 – 12:30 hod. Kontakt: tel.: 602 647 248, e-mail: pujcovna@svaztp.cz.

Podrobnější informace o naší půjčovně najdete na našich stránkách https://svaztp.cz/sluzby/pujcovna-kompenzacnich-pomucek/.

skupina pomůcek

Projekt je realizován s finanční podporou hlavního města Prahy.

https://www.praha.eu/jnp/cz/index.html

logo Praha